füGetlenségnapi grill

A címben szereplő szójáték egy kedves barátnőm agyszüleménye az egyébként véletlenül pont július 4-ére szervezett kertiparti legjobb elnevezését illetően. Tűzijáték nem volt, grillezés viszont igen, és ráadásul milyen jól sikerült! Nagy szerepe volt ebben egyrészt kolléganőmnek, aki az egyik recept ötletét adta, illetve Csaba hentesnek, aki, miután elmeséltem a tervezett ételeket, rámutatott az általa leginkább javasolt, gyönyörűszép húsra. Járjatok henteshez és főzzetek szabad téren, a grillvödörtől a klasszikus tábortűzig bármivel!
A mostani menü a következő volt:
Kolbászos mini-muffinok (A recept kicsiVúnál, mindenképp próbáljátok ki, mert nagyon egyszerű, és tökéletes sörkorcsolya! Muffintepsi kivajazását ne feledjétek, csak szólok.)
Almás kebab
Joghurtos-rozmaringos bárány saslik
Vegyes zöldsaláta
Fokhagymás uborkasaláta
Lilahagymás krumplisaláta házi majonézzel
Barackos pite (Ez egy Stahl-recept, mondanom sem kell, hogy szuperjó!)
(Készült még egy csomó bepácolt csirkemell is, de jóllaktunk, mire ezeket megsütöttük volna.)






























Almás kebab
1 kg darált hús (marha és sertés vegyesen)
2 közepes alma, lereszelve
1 tojás
4 gerezd fokhagyma
só-bors
A húst összekeverjük a reszelt almával, a tojással és a felaprított fokhagymával, majd sózzuk borsozzuk a masszát. Saslikpálcikákra gyúrjuk hengerformára, és a választott eszközön (most elektromos grill, de érzésem szerint a faszéntől a teflonserpenyőig mindenen működik) kb 10 perc alatt minden oldalán pirosra sütjük. (Nálam pihent a hús bekeverve 2-3 órát, de ez inkább a grillezés logisztikájából adódott, nem tudom, hogy kifejezetenn szükséges-e.)
Joghurtos-rozmaringos bárány saslik
70 dkg báránycomb, 2-3 cm-es kockákra vágva
4 púpos ek natúr joghurt
2-3 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
3 nagy ág rozmaring, levelei nagyjából összevágva (nem kell nagyon elaprózni)
só-bors

A páchoz összekevjük a joghurtot az olajjal, a fokhagymával és a rozmaringgal. Nagyvonalúan sózzuk-borsozzuk, majd ráöntjük a húskockákra és jól átkeverjük. Legalább 3 órát, de akár egy éjszakát is pihentetjük a  hűtőben, majd saslikpálcikákra húzzuk a husikat és grillen 10-15 perc alatt megsütjük.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s